Hoe bereik je het beste cv van je leven?

Updated at 2022-01-18 12:03:08 UTC

Elke cv-schrijver heeft hetzelfde doel: de baan krijgen. De vaardigheden en professionele ervaringen die u beschrijft, zullen een aanzienlijk verschil maken, maar de manier waarop u uw cv ordent en opstelt, kan net zo belangrijk zijn. Het volgende is een lijst met de basisvolgorde die een handleiding voor het schrijven van cv's u zal laten zien.

Header

Op een cv is dit specifiek altijd het eerste item dat wordt vermeld. In de koptekst plaatst u uw contactgegevens, zoals uw naam, woonadres, telefoon- en faxnummers, e-mail en, als u die heeft, een link naar uw eigen site. De sleutel is om alles er professioneel uit te laten zien en geschikt te maken voor de functie waarop u solliciteert.

Doelstelling

Het doel van uw cv is ongetwijfeld de belangrijkste informatie. Dit is waar u uw potentiële werkgever vertelt waarom u de vacature wilt hebben en waarom u er de beste kandidaat voor bent. Het doel moet duidelijk maar beknopt worden gecommuniceerd. Het doel moet worden ondersteund door de rest van je cv. Je kunt eenvoudig een Linkedin profiel laten maken.

Opleiding In

dit gedeelte van de handleiding voor het schrijven van cv's wordt u gevraagd uw opleiding op te sommen. In werkelijkheid is dit precies waar u al uw academische records opslaat. Maar tenzij - natuurlijk - dat is ongeveer alles wat je hebt ontvangen, plaats je hier normaal gesproken niet je middelbare schooldiploma. U moet ook uw GPA in deze sectie opgeven. En eventuele prijzen die je hebt ontvangen. Probeer altijd een sterk cv maken.

Ervaring

Begin bij het opstellen van een lijst van uw eerdere werkervaringen met de meest recente. Vermeld ook de hoeveelheid verantwoordelijkheid die je hebt gehad, je taken en hoe relevant deze kennis is voor de functie waarnaar je op dit moment op zoek bent. Vermeld uw vorige functietitel, de identiteit van het bedrijf, de datums waarop u er daadwerkelijk hebt gewerkt en eventuele prestaties die kunnen worden gevalideerd. Gebruik termen die actiegericht zijn. Heb ook een goede instelling. Workshop CV maken helpt altijd.

Uw potentiële werkgever zal natuurlijk willen begrijpen wat u kunt bereiken en hoe goed u specifiek in uw nieuwe werk past. Vermeld hier alles wat van toepassing is, inclusief technische vaardigheden, expertise en algemene informatie die relevant is voor de functie die u wenst. Alle toepassingen waarmee u bekend bent, software waarmee u in het verleden specifiek hebt gewerkt of alle mogelijkheden die u maar kunt bedenken, moeten hier worden vermeld. Als je de aandacht wilt vestigen op je stage- of andere opleidingskwalificaties, gebruik dan zinnen als bachelor en stagiair in vetgedrukte letters, zodat de ogen van de lezer er meteen naar toe worden getrokken. CV maken voor het beste resultaat.

Referenties 

U wordt gevraagd om uw referenties te verstrekken aan het einde van uw cv, volgens het advies voor het schrijven van cv's. Toekomstige werkgevers spreken liever met uw vorige werkgevers om een idee te krijgen van uw persoonlijkheid. Dit zal hen helpen bij het nemen van een beslissing om u al dan niet aan te nemen. En wat u van u mag verwachten als u de baan krijgt.

Comments